Woensdag 1 mei - zaterdag 11 mei 2024

Amerikareis: Roadtrip Florida

VOLZET!
Meer info
Boek nu
 • Algemeen
 • Accommodatie
 • Activiteiten
 • Praktisch
 • Datum & prijs

Amerikareis Florida 1 mei – 11 mei 2024

2 Move steekt de oceaan over!               

Algemeen: Deze reis brengt ons naar Amerikaanse staat Florida!

We vliegen naar Orlando en vertrekken van daaruit op verkenning door Florida.

Wanneer: Van 1 mei 2024 tem 11 mei 2024

Deze 11-daagse reis brengt ons naar Florida, USA, ook wel eens ‘the sunshine state ‘ genoemd omwille van het steeds zonnige klimaat uiteraard!  We landen in Orlando, en verblijven daar 2 dagen.. Voor de pretparkliefhebbers is deze stad natuurlijk het summum! We blijven 2 nachten in Orlando. Van daaruit rijden we per auto naar onze eindbestemming Miami .  Bekijk zeker het volledige programma en alle bezienswaardigheden die we gaan tegenkomen! We vliegen terug naar huis vanuit Miami.

Met deze reis kunnen maximaal 8 deelnemers mee.  

Orlando

Orlando staat uiteraard bekend als ’s werelds grootste pretparken-stad! Een kleine greep uit welke pretparken je er allemaal kan bezoeken:

Walt Disney world resort, Seaworld, Universal Studios, Wet’n wild water park, Legoland Orlando, Gatorland, Islands of Adventure, enz… We spreken in groep af wie er naar welke parken wil gaan. Dit is uiteraard geen verplichting, in Orlando kunnen we nog veel andere dingen doen!

Een dagje waterpret op Lake Bryan bijvoorbeeld, waar we jetski’s of een boot kunnen huren.

We kunnen ook eens een kijkje gaan nemen op de Daytona racebaan, bekend van z’n jaarlijkse ‘Daytona 500’ race.

De natuurliefhebbers kunnen een daguitstap maken naar één van de fantastische ‘National Parks’ van Florida.

Voor de ruimtevaart-fanaten is er een uitstap naar het Kennedy Space Center in Cape Caneveral mogelijk, de basis van de Nasa. Met een wat geluk kunnen we een lancering bijwonen!

Vanuit Orlando cruisen we verder langs de Atlantische oceaan richting St Augustine, daar zullen we één nacht verblijven. St Augustine is de oudste Europese nederzetting in Amerika, er zijn hier nog veel overblijfselen van die koloniale tijd. Interessante stop voor de geschiedenis-liefhebbers!

Na ons onder te dompelen in de geschiedenis trekken we verder dwars door Florida richting de kusten van de Golf van Mexico. Onderweg bezoeken we enkele National Parks, steeds de moeite omwille van de diverse natuurpracht!

Aan de Golf van Mexico stoppen we onder andere In het kunststadje Cedar Key, en slapen we in Crystal River. Hier kunnen we proberen onder andere Mannatee’s (of zeekoeien) te spotten…Indrukwekkende dieren!

We trekken verder langs de kust golf van Mexico, en passeren onder meer Tampa, Fort Myers en Naples. Hier slapen we ook nog een keer, alvorens we de Everglades gaan bezoeken.

De Everglades zijn een groot subtropisch moerasgebied waar een enorme diversiteit aan wilde dieren leeft. We kunnen hier zeker alligators spotten! We verkennen de Everglades met een ‘airboat’ , een spectaculair vaartuig waarmee je over het water zweeft.

Vanuit de Everglades trekken we verder naar ‘The Keys’, een eilandengroep die aaneengeschakeld is en op tegelijk ook het zuidelijkste punt van Noord-Amerika is. Snorkelliefhebbers kunnen gaan snorkelen het John Pennekamp koraalrif.

We slapen een nacht op de ‘North Key’, in de omgeving van Key Largo, en trekken dan door naar het uiterste punt, de ‘Key West’. Ook daar overnachten we, en kunnen we genieten van wat Caraibische vibes…

Na deze eiland-uitstap naderen we het einde van de reis… We overnachten nog 2 keer in Miami, en gaan uiteraard deze bruisende stad verkennen. Een aanrader is de gegidste fietstocht waarmee je de hele stad doorkruist en overal mooie anekdotes meekrijgt!

Een schitterende reis!

Accommodatie:

We slapen steeds in hotels in 2-persoonskamers met aparte bedden.

Na je inschrijving krijg je een gedetailleerde beschrijving van alle hotels waar we tijdens de reis naartoe gaan.

Activiteiten

Deze reis is een ‘roadtrip’, wat betekent dat we wel wat tijd in onze comfortabele multivans gaan doorbrengen, en van daaruit al een mooi beeld krijgen van dit stuk van Amerika. We cruisen door de ‘Sunshine State’, Florida.

Alle toegangen tot de nationale parken zijn inbegrepen, eventuele inkomgelden (bvb pretpark, musea, …) zijn ter plaatse te betalen.

Zoals steeds op onze reizen is geen enkele van de activiteiten verplicht!

Bezienswaardigheden:

-Orlando

-Pretparken (Universal, Disney, ….)

-Cape Canaveral (Kennedy Space Center)

-Florida National Parks

-Keys

-Miami

-Everglades

-Enz, enz,…

Praktisch:

Waar:  Roadtrip doorheen Florida.

Wanneer: Van woensdag 1 mei tot en met zaterdag 11 mei 2024.

Prijs: 3480 euro pp (PVB 1040 euro + 21% btw)    

Onze vlucht zal een twaalftal uur duren. Er is onboard  entertainment  (films, spelletjes,… op je persoonlijke scherm voor je) voorzien, net als eten en drinken.  (zit bij in de prijs)

Er kunnen 8 deelnemers mee, we verplaatsen ons in 2 grote ‘Multivans’ waarin plaats is voor 6 personen. We rijden bijna elke dag wel een paar uurtjes met de wagen om onze volgende bestemming te bereiken. Onderweg zijn er natuurlijk ook fantastische dingen te zien en te beleven!

Van de activiteiten is er geen enkele verplicht, zoals steeds op onze reizen. Uiteraard wordt er wel verwacht dat je ’s ochtends mee in de wagen stapt ☺.

Onze hotels of lodges (hotels in de nationale parken) zijn steeds met zorg uitgekozen, de meeste beschikken over een zwembad en wifi op de kamer. Hou er rekening mee dat je op een tweepersoonskamer slaapt. (met aparte bedden)

Voor de  maaltijden zoeken we steeds een gezellig plaatsje onderweg. Dit is niet inbegrepen in de prijs. 

Wil je je inschrijven voor deze vakantie? Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt! Eens je ingeschreven bent helpen wij je met alle documenten die nodig zijn om naar Amerika te kunnen reizen. Ook op de luchthavens zullen wij alle formaliteiten regelen.

Alle info over wat je zeker moet meenemen in je koffer en wat niet, krijg je nog in onze uitgebreide reisbeschrijving eens je ingeschreven bent.

Voor deze reis organiseren we nog een infomoment met alle deelnemers samen.

Datum: Van woensdag 1 mei tot en met zaterdag 11 mei 2024

Prijs: 3480€ pp  (PVB, 1040 euro+ 21% btw)

Inclusief:

 • Vluchten heen en terug
 • Alle overnachtingen
 • Transport van/naar de luchthaven in Amerika
 • Roadtrip (benzine, autohuur, taxen, …)
 • Toegang tot de nationale parken
 • Hulp bij Esta -formulier en reispaspoort
 • Resort fees 
 • Ontbijt
 • Een onvergetelijke ervaring!!

Exclusief:

 • Toegang tot pretparken,musea, ed..
 • Maaltijden (middag /avond)
 • Eigen reisverzekering
Algemene info & voorwaarden:

Verzakingsrecht

De consument beschikt niet over het recht om van een aankoop af te zien.

Hoewel artikel 47 van de Wet betreffende de marktpraktijken en consumentenbescherming bij de verkoop op afstand in een termijn van 14 kalenderdagen voorziet waarbinnen de consument de overeenkomst kan herroepen is dit herroepingsrecht niet van toepassing op de contracten gesloten via deze website.

Ingevolge het KB van 18 november 2002 (artikel 139§2 Wet marktpraktijken en consumentenbescherming) worden overeenkomsten op afstand betreffende diensten voor logies, vervoer, het restaurantbedrijf en vrijetijdsbesteding onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld.

Deze uitzondering voor de toeristische sector werd ingegeven door de specificiteit van de in deze sector geleverde diensten en is in overeenstemming met Europese richtlijn betreffende de verkoop op afstand, die eveneens een uitzondering voorziet voor diensten betreffende logies, vervoer, het restaurantbedrijf en de vrijetijdsbesteding.

Verzekering

Alle reizigers zijn verzekerd via:
Season Story bvba
Wijnegemsesteenweg 4
2970 ’s Gravenwezel
Ondernemingsnummer: BE0662361431

Verzekerd tegen financieel onvermogen bij verzekeringsmaatschappij:
AMLIN
Koning Albert II laan 37
1030 Brussel

We zijn aangesloten bij:

Vlara
Steenweg op Antwerpen 26
2300 Turnhout
Ph: +32-14.730.430.
Gsm: + 32-0475.789.375
BTW: BE 0860.472.053

Boeken

Boeken