Dinsdag 25 april tem zaterdag 29 april 2023

Citytrip Krakau (VOLZET!)

690€/pp
Meer info
Boek nu
  • Algemeen
  • Accommodatie
  • Praktisch
  • Datum & prijs

Algemeen

Waar:  Citytrip Krakau

Wanneer: dinsdag 25 april 2023 tot zaterdag 29 april 2023.

We gaan op City trip naar Krakau.

We vertoeven enkele dagen in deze kleine maar fijne stad en brengen zeker een bezoek aan Auschwitz.

Het programma van het weekend wordt vooraf vastgelegd. Je kan er uiteraard voor kiezen om niet mee te gaan naar een activiteit maar er zal geen alternatief programma zijn.

 

Dag 1: na aankomst installeren we ons in het hotel en gaan nog even de stad in.

Dag 2: Oscar Schindler’s fabriek  (+/- 2 euro) + stadswandeling

Deze fabriek en zijn geschiedenis werd wereldwijd beroemd dankzij de emotionele film van Steven Spielberg, “Schindler’s List”. Oskar Schindler was een Duitse ondernemer die werd gecrediteerd voor het redden van 1200 Joden van de dood door ze in zijn geëmailleerde goederenfabriek in dienst te nemen, zodat ze vreselijke levensomstandigheden en uiteindelijk de dood in de nazi-werkkampen konden voorkomen.

De fabriek van Schindler ligt op 2 km van het stadscentrum en bevindt zich op het terrein van de voormalige fabriek. Het museum toont reconstructies van gebeurtenissen, afbeeldingen, krantenknipsels, artefacten en opnamen uit die tragische tijd in de geschiedenis. We ontdekken verschillende kamers van de fabriek, elk gereconstrueerd om terug in de tijd te gaan om te helpen begrijpen hoe het leven er echt uitzag. We lopen door het voormalige kantoor van Oskar Schindler en bekijken enkele van zijn persoonlijke spullen.

We verkennen de permanente tentoonstelling, getiteld “Kraków under Nazi Occupation 1939–1945”, die het verhaal vertelt van Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog en haar inwoners, zowel Poolse als Joodse. We komen meer te weten over het leven onder Duitse heerschappij van 1939 tot het werd “bevrijd” in 1945 en de oplegging van de Sovjet-communistische overheersing over Polen na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

 

Dag 3: daguitstap Auschwitz 

Het concentratiekamp was tijdens de Tweede Wereldoorlog het grootste concentratiekamp in Duitsland, dat bestaat uit Auschwitz I, Auschwitz II-Birkenau en Auschwitz III-Monowitz. Miljoenen mensen zijn in deze kampen omgekomen, waarvan de grote meerderheid Joods was. Mensen stierven niet alleen in de gaskamers of omdat ze doodgeschoten werden, maar ook door uitputting, besmettelijke ziektes en honger.

Het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau is één van de meest aangrijpende plaatsen op aarde. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werden hier naar schatting 1.1 miljoen tegenstanders van het Duitse Rijk om het leven gebracht. De volledigheid van alle gruwelen overzien is niet makkelijk. Daarom bezoeken we  Auschwitz met een Nederlandse gids.

 

Dag 4: Zoutmijnen + stad

Een shuttle service haalt ons op aan het hotel om de zoutmijnen te bezoeken die zich op een half uur rijden van Krakau bevinden.

We ontdekken er prachtige kamers uitgehouwen in zout, waaronder de meest unieke – de kapel van St. Kinga, verbazingwekkende ondergrondse meren, majestueuze timmerwerkconstructies en unieke zoutsculpturen. Bijna 3 kilometer kronkelende gangen, 800 trappen om te overwinnen en een afdaling naar een diepte van 135 meter onder de grond. 

 

Dag 5: terug naar huis

 

Accommodatie

We verblijven in het Sky hotel op basis van kamer met ontbijt.

We slapen per 2 op een kamer in aparte bedden.

 

We gaan met het vliegtuig naar Krakau.

De exacte vluchturen worden je nog meegedeeld na inschrijving.

Datum en prijs

Datum: dinsdag 25 april tot zaterdag 29 april 2023

Prijs:   690 €   (PVB 300 € + BTW)

 

Inclusief:

Vlucht heen en terug

Verblijf in hotel met ontbijt

Begeleiding 2Move ter plaatse en bij activiteit

Auto ter plaatste voor vervoer van luchthaven naar hotel en naar activiteiten.

Toeristentax

 

Exclusief

Middagmaal en consumpties overdag

Avondmaal

Activiteiten

Algemene info & voorwaarden:

Verzakingsrecht

De consument beschikt niet over het recht om van een aankoop af te zien.

Hoewel artikel 47 van de Wet betreffende de marktpraktijken en consumentenbescherming bij de verkoop op afstand in een termijn van 14 kalenderdagen voorziet waarbinnen de consument de overeenkomst kan herroepen is dit herroepingsrecht niet van toepassing op de contracten gesloten via deze website.

Ingevolge het KB van 18 november 2002 (artikel 139§2 Wet marktpraktijken en consumentenbescherming) worden overeenkomsten op afstand betreffende diensten voor logies, vervoer, het restaurantbedrijf en vrijetijdsbesteding onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld.

Deze uitzondering voor de toeristische sector werd ingegeven door de specificiteit van de in deze sector geleverde diensten en is in overeenstemming met Europese richtlijn betreffende de verkoop op afstand, die eveneens een uitzondering voorziet voor diensten betreffende logies, vervoer, het restaurantbedrijf en de vrijetijdsbesteding.

Verzekering

Alle reizigers zijn verzekerd via:
Season Story bvba
Wijnegemsesteenweg 4
2970 ’s Gravenwezel
Ondernemingsnummer: BE0662361431

Verzekerd tegen financieel onvermogen bij verzekeringsmaatschappij:
AMLIN
Koning Albert II laan 37
1030 Brussel

We zijn aangesloten bij:

Vlara
Steenweg op Antwerpen 26
2300 Turnhout
Ph: +32-14.730.430.
Gsm: + 32-0475.789.375
BTW: BE 0860.472.053

Boeken