Vrijdag 25 september - zondag 4 oktober ????

Amerikareis San Francisco

2980€ pp (incl. BTW)
Meer info
Boek nu

2 Move steekt de oceaan over!

2 Move steekt de oceaan over!

Algemeen: Roadtrip door een stukje West Amerika. We vertrekken in San Francisco, en bezoeken onder andere Carmel, Monterey, Yosemite National Park, Death Valley, enz…

Waar:  San Francisco, Californïe, Nevada

 

Wanneer: 25 september 2020 tem 4 oktober 2020

Deze 10-daagse reis brengt ons naar het westen van de Verenigde Staten. We landen in San Francisco en trekken van daar naar onze eindbestemming Henderson, nabij Las Vegas. Met deze reis kunnen maximaal 8 deelnemers mee. We trekken door het weidse Amerikaanse landschap met luxe ‘Multivans’( zie foto bij ‘praktisch’), waarin elke keer 4 deelnemers zitten. We maken een roadtrip en zullen de prachtigste vergezichten tegenkomen, afgewisseld met de stranden van de stille oceaan, woestijnlandschappen, nationale parken, reuzen-sequoiabomen enz..

Overnachten doen we regelmatig in een ander hotel of lodge. Dat zorgt ervoor dat we zo veel mogelijk van het fantastische Amerika kunnen genieten.

Reisverloop:

25 september: Brussel-San Francisco

We stijgen in Zaventem op in de voormiddag, en landen in de namiddag plaatselijke tijd in San Francisco. We halen onze wagens op en trekken naar ons hotel . We verkennen de omgeving en de stad of rusten wat uit aan het hotel. We verblijven in hotel Cartwright.

26 september : San Francisco

We bezoeken vandaag het veelzijdige San Francisco! Een greep uit de vele mogelijkheden: een hop on/hop off bus, de wereldberoemde gevangenis van Alcatraz, de Golden Gate bridge, Chinatown,  enz… Op de befaamde retro-trams gaan we ook zeker een ritje maken!

27 september: San Francisco- Monterey-Carmel:

Na 2 dagen in San Francisco vertrekken we via de Highway n°1 richting Monterey en Carmel. Deze weg is één van de bekendste en mooiste van de hele westkust. We komen prachtige uitzichten tegen en stoppen regelmatig aan één van de verlaten strandjes en uitkijkpunten.

We slapen in de baai van Monterey, in het Lighthouse hotel.

28 september:  Monterey- Carmel

We blijven nog een nacht in hetzelfde hotel. Diegenen die nood hebben aan een dagje rust kunnen aan het strand of het zwembad gaan liggen, en wat door het pittoreske stadje kuieren.

Voor diegenen die nog wat willen roadtrippen rijden we nog een stukje verder ‘the Big Sur’ door. Zo heet dit stukje prachtige natuur. We passeren onder meer de Bixby Creek Bridge. Ook een Amerikaans pretpark meepikken behoort tot de mogelijkheden, voor de liefhebbers.

29 september:

Op tijd uit de veren vandaag, want we zetten koers richting het Yosemite National Park.  We moeten ongeveer een viertal uur rijden, en stoppen uiteraard onderweg op een aantal mooie plaatsen.

Hoog in de Sierra Nevada ligt Yosemite National Park. Het landschap is afwisselend: hoge bergen, gletsjers, watervallen, meren en bossen met de grootste sequoiabomen ter wereld. De mooiste bezienswaardigheden van Yosemite zijn Tioga Road, de Yosemite Falls en Glacier Points uitzicht over de Yosemite-vallei.

We komen aan in Lone Pine, en slapen daar in een typische Amerikaanse ‘lodge’.

30 september:

Na een deugddoende nacht steken we de beroemde Tioga-pas over. Onderweg rijden we tussen gletsjers, watervallen, reuzen-Seqouia-bomen, …

We nemen genoeg tijd om het prachtige park te verkennen, en slapen halverwege richting onze volgende bestemming, Death Valley.

 

1 oktober:

Na het ontbijt rijden we meteen verder richting Death Valley. Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. De unieke flora en fauna hebben zich aangepast aan de extreme omstandigheden. Je vindt hier prachtige zandduinen, uitzonderlijk mooie rotsformaties, schitterende woestijnlandschappen, kraters en ook plekken met culturele achtergronden. De hoogste temperatuur die ooit in het park werd gemeten – in juli 1913 – was 56,7 graden Celcius. De extreme hitte van Death Valley is vooral voelbaar in Badwater; deze zoutvlakte ligt 85,5 meter onder zeeniveau, en is daarmee het laagste punt van het hele westelijke halfrond. Andere populaire bestemmingen zijn de uitkijkpunten Dante’s View, vanwaar je een weids uitzicht hebt over de vallei, en Zabriskie Point, waar je grillig gevormde, kleurrijke rotsen in het woestijnlandschap kan zien. Ook de prachtige zandduinen nabij Stovepipe Wells worden door veel toeristen bezocht.

We nemen ruimschoots de tijd om het park te bezichtigen. We overnachten in het park, in een typische lodge.

2 oktober:

Vandaag rijden we onze laatste etappe van de reis. Langs nog enkele kleinere nationale parken naderen we onze eindbestemming, Henderson. Dit kleine stadje ligt dichtbij Las Vegas, waar de liefhebbers zeker eens een kijkje kunnen gaan nemen. Dit is uiteraard geen verplichting! We plannen ook een bezoekje aan de Hoover Dam.  

3 en 4 oktober: Las Vegas –Brussel

Nog even relaxen vandaag want ‘s avonds stijgen we terug op richting Brussel en zit onze fantastische reis er al op… We landen rond 9u terug op Zaventem (4 oktober).

 

 

Accommodatie:

Op onze Amerika reis bezoeken we uiteraard verschillende hotels. 

Hieronder staat een link naar de hotels waar we gaan verblijven.

25 en 26 september 2020, San Francisco

Cartwright Hotel:

https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotels-in-san-francisco/the-cartwright-hotel-union-square-bw-premier-collection/propertyCode.05738.html

(of gelijkwaardig)

27 en 28 september 2020, Monterey

Lighthouse Hotel Monterey

https://www.lighthouselodgecottages.com/?utm_source=google%20my%20business&utm_medium=listing&utm_campaign=visit%20website

Of

Carmel Mission inn :

http://www.carmelmissioninn.com/

29 september 2020

Lone Pine (Yosemite :

https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotels-in-lone-pine/best-western-plus-frontier-motel/propertyCode.05052.html

30 september 2020 : Yosemite

Cedar Lodge:

https://www.stayyosemitecedarlodge.com/

1 oktober 2020 Death Valley

The Ranch

https://www.usparklodging.com/deathvalley/deathvalley_furnacecreekranch.php?gclid=CjwKCAiAmNbwBRBOEiwAqcwwpbFQtV8UmSzumvZygOd4HFNY9kvoci-Qk3fBEJLQHAn-Uqgl7S9I4xoC5qoQAvD_BwE

2 oktober 2020 :Henderson – Las Vegas

Fiesta Hotel Henderson:

Activiteiten

Deze reis is een ‘roadtrip’, wat betekent dat we wel wat tijd in onze comfortabele multivans gaan doorbrengen, en van daaruit al een mooi beeld krijgen van dit stuk van Amerika. We cruisen door de staten Californië en Nevada.

Alle toegangen tot de nationale parken zijn inbegrepen, eventuele inkomgelden (bvb pretpark, musea, …) zijn ter plaatse te betalen.

Zoals steeds op onze reizen is geen enkel van de activiteiten verplicht!

Bezienswaardigheden:

-San Francisco

-Alcatraz (gevangenis op eiland)

-Hop on /hop off bus San Francisco

-Golden Gate Bridge

-Highway n’1

-Bixby Creek Bridge

-Monterey

-Carmel

-Big Sur

-Sequoia reuzenbomen

-Tioga Road

-Yosemite National Park

-Death Valley National Park

-Las Vegas Strip

-Hoover Dam

-Zwemmen

-Relaxen

-Enz, enz,…

Praktisch:

Waar:  Roadtrip van San Francisco naar Henderson.

Wanneer: Van vrijdag 25 september tot en met zondag 4 oktober 2020.

Prijs: 2980 euro pp (PVB 800 euro)    

Onze vlucht zal een twaalftal uur duren. Er is onboard  entertainment  (films, spelletjes,… op je persoonlijke scherm voor je) voorzien, net als eten en drinken.  (zit bij in de prijs)

Deze 10-daagse reis  brengt ons door 2 Amerikaanse staten , Californië en Nevada.

Er kunnen 8 deelnemers mee, we verplaatsen ons in 2 grote ‘Multivans’ waarin plaats is voor 6 personen. We rijden bijna elke dag wel een paar uurtjes met de wagen om onze volgende bestemming te bereiken. Onderweg zijn er natuurlijk ook fantastische dingen te zien en te beleven!

Van de activiteiten is er geen enkele verplicht, zoals steeds op onze reizen. Uiteraard wordt er wel verwacht dat je ’s ochtends mee in de wagen stapt ☺.

Onze hotels of lodges (hotels in de nationale parken) zijn steeds met zorg uitgekozen, de meeste beschikken over een zwembad en wifi op de kamer. Hou er rekening mee dat je op een tweepersoonskamer slaapt.

Voor de  maaltijden zoeken we steeds een gezellig plaatsje onderweg. Dit is niet inbegrepen in de prijs. Over het algemeen vallen de prijzen van eten en drinken in Amerika goed mee.

Wil je je inschrijven voor deze vakantie? Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt! Eens je ingeschreven bent helpen wij je met alle documenten die nodig zijn om naar Amerika te kunnen reizen. Ook op de luchthavens zullen wij alle formaliteiten regelen.

Alle info over wat je zeker moet meenemen in je koffer en wat niet, krijg je nog in onze uitgebreide reisbeschrijving eens je ingeschreven bent.

We komen zoals voor al onze reizen graag én vrijblijvend langs om je wat meer uitleg te geven, dus geef gerust een seintje!

Datum: van 25 september 2020 toten met 4 oktober 2020.

Prijs: 

 • 2980€ pp  (prijs begeleiding valt onder PVB, = 800 euro pp + 21% btw)

Inclusief:

 • Vlucht heen en terug
 • Alle overnachtingen
 • Transport van/naar de luchthaven in Amerika
 • Roadtrip (benzine, autohuur, taxen, …)
 • Stadsbezoek San Francisco
 • Toegang tot de nationale parken
 • Hulp bij Esta -formulier en reispaspoort
 • Een onvergetelijke ervaring!!

Exclusief:

 • Toegang tot pretparken,musea, ed..
 • Maaltijden
 • Eigen reisverzekering
 • Reispas
Algemene info & voorwaarden:

Verzakingsrecht

De consument beschikt niet over het recht om van een aankoop af te zien.

Hoewel artikel 47 van de Wet betreffende de marktpraktijken en consumentenbescherming bij de verkoop op afstand in een termijn van 14 kalenderdagen voorziet waarbinnen de consument de overeenkomst kan herroepen is dit herroepingsrecht niet van toepassing op de contracten gesloten via deze website.

Ingevolge het KB van 18 november 2002 (artikel 139§2 Wet marktpraktijken en consumentenbescherming) worden overeenkomsten op afstand betreffende diensten voor logies, vervoer, het restaurantbedrijf en vrijetijdsbesteding onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld.

Deze uitzondering voor de toeristische sector werd ingegeven door de specificiteit van de in deze sector geleverde diensten en is in overeenstemming met Europese richtlijn betreffende de verkoop op afstand, die eveneens een uitzondering voorziet voor diensten betreffende logies, vervoer, het restaurantbedrijf en de vrijetijdsbesteding.

Verzekering

Alle reizigers zijn verzekerd via:
Season Story bvba
Wijnegemsesteenweg 4
2970 ’s Gravenwezel
Ondernemingsnummer: BE0662361431

Verzekerd tegen financieel onvermogen bij verzekeringsmaatschappij:
AMLIN
Koning Albert II laan 37
1030 Brussel

We zijn aangesloten bij:

Vlara
Steenweg op Antwerpen 26
2300 Turnhout
Ph: +32-14.730.430.
Gsm: + 32-0475.789.375
BTW: BE 0860.472.053

Boeken

Nog niet mogelijk om te boeken…